Jaguar F-Type 75: de Britten komen met laatste ‘echte’ F-Type

Jaguar F-Type 75: de Britten komen met laatste ‘echte’ F-Type
Jaguar, F-Type, 75, laatste, echte
Bron: © Jaguar

Het Britse merk kondigt, voordat ze overstappen op stilte, de F-Type 75 aan.

Niet het eerste merk dat in je opkomt als je over elektrische auto’s praat; Jaguar luidt het einde in voor de geliefde sportwagen, en doet dat met de Jaguar F-Type 75. Dat getal staat voor 75 jaar aan lekker klinkende V8-blokken.

Hoewel we allemaal anders hoopten, is dit nieuws geen echte schokker. Het Britse automerk heeft de transitie naar volledig elektrisch al lange tijd hoog op de agenda staan. Per 2025 willen ze de gehele line-up ontnemen van hun schreeuwende achtcilinders. En de F-Type is helaas ook aan de beurt. Maar ze nemen dus niet zomaar afscheid.

Jaguar, F-Type, 75, laatste, echte

Het ’75’ model van de bekende sportwagen wordt slechts 75 keer gebouwd. Deze editie zal je kunnen herkennen aan de Giola Green carosseriekleur. Ook geeft Jaguar een aantal opties, die normaal gesproken los te configureren zijn, standaard aan de eigenaar; 20-inch lichtmetalen velgen, ‘Jaguar Performance Seats’ en een vergroting van het infotainmentsysteem baar 12.3-inch.

De Jaguar F-Type 75 zal beschikbaar worden met de bekende motoruitvoeringen; de 300PK sterke viercilinder 2.0-liter turbo tot de 5.0-liter Supercharged V8 met 450PK. Jaguar blijft met cadeautjes strooien door ook nog een 75R uit te brengen. Deze levert 575PK op 700 Nm koppel. Lekker! De F-Type 75 zal internationaal op de markten worden gebracht, zowel als sportcoupé en roadster. Prijzen in Nederland zijn nog niet bekend gemaakt.

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.