Jaguar Extravaganza! Dit is de 600 pk sterke XE SV Project 8

Jaguar Extravaganza! Dit is de 600 pk sterke XE SV Project 8

Jaguar XE SV Project 8

De Britten bouwen zonder pardon hun krachtigste auto tot nu toe!

Verschillende automerken hebben de in de loop van de jaren een speciale afdeling in het leven geroepen waar de ideeënfabriek niet onder toezicht staat van een vuurpeleton, en brainstormen gewoon legaal is. Bij Jaguar Land Rover noemen ze deze pretgroep de Special Vehicle Operations, of SVO. Het project waar ze enkele jaren terug nog mee bewezen dat ook nieuwe Jaguar’s collector’s items kunnen zijn, kennen we als de F-Type Project 7; een afgetrainde, agressievere versie van hun sportcoupé. Vandaag presenteren ze voor hun compacte sedan, de XE, zo’n zelfde reeks.

De XE SV Project 8 zet daarmee niet alleen een stukje geschiedenis voort, maar krabbelt er direct een belangrijke mijlpaal bij. De Project 8 is namelijk hun krachtigste Jaguar ooit! De Engelsen houden een groot deel van de details echter nog tot zichzelf, maar verklappen alvast wel een aantal feitjes. Zo mikken ze hun trouwe supercharged 5-liter V8, die goed is voor 600 trappelende pony’s, voorin de supersedan. Om het in perspectief te plaatsen, daarmee produceert hij meer pk’s dan de F-Type —— ongeacht het soort —— en de iconische XJ220.

Omdat de Project 8 geen karretje moet worden voor Jan en alleman, worden er slechts 300 stuks van gemaakt. Binnenkort op het Goodwood Festival of Speed, dat plaatsvindt op 28 Juni, krijgen we er meer over te horen. Teer dus nog even op deze zoete informatie, dan laten we je volgende maand meer weten!
Jaguar XE SV Project 8

Jaguar XE SV Project 8

Jaguar XE SV Project 8

Jaguar XE SV Project 8

Jaguar XE SV Project 8

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.