[Video] Jaguar C-X75 achtervolgt driftende Aston Martin DB10

[Video] Jaguar C-X75 achtervolgt driftende Aston Martin DB10

Zoals inmiddels bekend zijn de opnames voor de 24ste James Bond film Spectre in volle gang en is het circus aangekomen in Rome. Eerder zagen we al de foto’s van Daniel Craig als James Bond rondrijden in de Aston Martin DB10 maar nu hebben we ook beeld van een heuse achtervolging!

Vorige week waren we voornamelijk gefocust op de Aston Martin DB10 maar dat is natuurlijk niet de enige auto die in de film voor zal komen. Waarschijnlijk zal de hybride conceptauto van Jaguar, de C-X75, door de bad boys gebruikt worden om James Bond bij te kunnen houden.

Naast vier elektromotoren beschikt de C-X75 over twee gasturbines die de accu’s opladen. De naam van de C-X75 is gebaseerd op het 75-jarige bestaan van Jaguar, de C staat voor “Concept”, de X voor “Experimental”. Hij wordt dus oorspronkelijk aangedreven door vier elektromotoren die samen voor 780 pk en 1.600 Nm koppel zorgen. Echter, in de video horen we toch een aardige brul van de Jaguar dus wellicht hebben ze er voor de gelegenheid een andere aandrijving ingelepeld.

In de video is trouwens ook te zien dat de Aston Martin DB10 bijna van achteren wordt aangereden door de Jaguar. Dit zou overigens niet het eerste ongelukje zijn op de set van Spectre; Italiaanse media melden dat Daniel Craig lichtelijk gewond was geraakt aan zijn hoofd nadat hij tijdens de opnames door een kuil in de weg reed en zijn hoofd stootte.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.