Italdesign met naamloze supercar-cocktail naar Genève

Italdesign met naamloze supercar-cocktail naar Genève

Italdesign Automobili Speciali

De pas aangekondigde divisie ‘Automobili Speciali’ gooide hiervoor verschillende supercars in de mix.

Is er een betere manier om een terugkeer te bekokstoven, dan een krankzinnig-ogende, ultra-schaarse supercar te bouwen, die voor een groot deel is gebaseerd op een van de meest geliefde supercars van het moment? Italdesign, heer en meester in het ontwerpen van bizarre auto’s, dacht hier net zo over. Met de introductie van hun eigen merk, ‘Italdesign Automobili Speciali’, is dit hét jaar om er eens goed voor te gaan zitten. In de loop van 2017 zullen er slechts 5 ‘ultra-limited’ supercars de fabriek in Moncalieri verlaten. Omdat Genève immer nadert, onthullen ze maar vast wat ze voor ons in petto hebben.

Het naamloze gevaarte is gebouwd op een speciaal chassis, wat voornamelijk bestaat uit koolstofvezel en aluminium. Van dit eerste stofje ga je overigens veel meer terugzien, omdat de volledige carrosserie in feite een blok carbon is. Lekker licht, maar vooral heel stevig. Perfecte karakteristieken voor een racewagen. Dit is uiteraard niet zonder reden zo gedaan. Italdesign had zich al voorgenomen om een straatlegale auto te creëeren met de prestaties van een circuitmonster.

Mocht het uiterlijk van de auto die denkwijze niet duidelijk genoeg maken, dan kunnen we diezelfde filosofie nog altijd onderhuids terug vinden. Omdat meer dan 90% van het bedrijf in handen is van Lamborghini — en dus die van Volkswagen — heeft Italdesign voldoende middelen ter beschikking om er een feestje van te maken. Zo herkennen we de 5,2-liter V10 o.a. uit de Audi R8 en de Lamborghini Huracán. Italdesign claimt overigens bikkelharde cijfers te behalen met hun bijna unieke supercar. Het wagentje zou de 0-100-sprint in zo’n 3,2 seconden moeten afleggen, terwijl de topsnelheid pas wordt bereikt bij 330 km/u.

Als je inmiddels een spannend gevoel begint te krijgen in je onderbuik, zal ik je alvast maar terugbrengen naar de werkelijkheid. Gezien het productie-aantal is de kans dat je er eentje kunt gaan halen miniem, maar voor de gewone sterveling is hij sowieso niet weggelegd. Met een prijskaartje van €1,5 miljoen zullen slechts de rijkste fanatiekelingen er eentje kunnen aanschaffen, mits ze er op tijd bij zijn.

Italdesign Automobili Speciali

Italdesign Automobili Speciali

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.