Is er interesse in een Bugatti Divo Shooting Brake?

Is er interesse in een Bugatti Divo Shooting Brake?

Laten we de Bugatti Divo iets praktischer maken.

Dat is wat designer Rain Prisk heeft moeten gedacht toen hij deze schets maakte. De ‘normale’ Bugatti Divo is uitstekend; hij heeft het uiterlijk, de snelheid en de prestaties om de concurrentie buiten te sluiten. Maar voor alles wat het heeft, mist het iets waarom het niet de perfecte auto is. Het is niet het prijskaartje van €5 miljoen, noch het feit dat alle 40 exemplaren reeds verkocht zijn. Het is het gebrek aan bruikbaarheid. Maar een nieuwe Bugatti-schets van Rain Prisk lost dat probleem op door de Divo in een Shooting Brake te veranderen.

Bugatti moet een flink aan de slag om de Divo in een fatsoenlijke Shooting Brake te veranderen. De 1500 pk sterke motor van de Divo is achter de cabine geplaatst, om ruimte te maken voor extra opslag en het langwerpige dak, moet de motor naar voren worden verplaatst. Je kunt op de afbeelding zien hoe de voorkant langer is dan de standaard Divo. Ondanks de langwerpige vorm blijven verschillende ontwerpelementen van de Divo intact. De auto ziet er strak en krachtig uit zonder uit vorm of verhouding te lijken. De iconische C-vorm rond de deuren is helaas wel verdwenen, maar de afwezigheid ervan geeft de auto een een iets strakker uitstraling. Het verlengde dak betekent ook dat de grote achtervleugel verdwenen is, ook al blijft verder een groot deel van het ontwerp onveranderd.

Helaas is dit slechts een schets en is een Divo Shooting Brake de minst waarschijnlijke optie voor een nieuwe auto van Bugatti. Laat hen eerst maar eens met een SUV op de markt komen…

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.