Is dit de ultieme cabrio voor de zomer?

Is dit de ultieme cabrio voor de zomer?

Voor het geval een ‘gewone’ S65 AMG Cabriolet nog niet genoeg was…

Het is de eerste cabriolet van het merk Mercedes-Maybach, die V12 AMG-vermogen combineert met Maybach-luxe. De auto begon zijn leven als een S65 AMG Cabriolet en werd vervolgens verwend met de beste materialen en speciale details die Daimler te bieden heeft. Maak kennis met de Mercedes-Maybach S650 Cabriolet, een model met beperkte oplage van 300 stuks.

Om het model te onderscheiden van de reguliere S65 AMG Cabriolet, wordt de speciale editie van Maybach geleverd met extra chromen details. Het Maybach-logo siert de spatborden van het model, terwijl glanzende 20-inch wielen hem verder onderscheiden van het standaard model. Terwijl de Maybach-versie van de S-Klasse Sedan een langere wielbasis heeft, behoudt de luxueuze S-Klasse Cabriolet dezelfde wielbasis als het model waarop hij is gebaseerd. Net als bij de Maybach S600 Sedan, zijn de meeste veranderingen binnenin aangebracht. Er worden slechts 300 auto’s gemaakt en de beperkte oplage wordt nog eens benadrukt door de verchroomde letters ‘1 of 300’ op het klepje van de bekerhouder. Bovendien komen alle exemplaren met hoogpolige vloermatten en verschillende logo’s op de stoelen, op de hoofdsteunen, op het stuur en op de middenconsole.

Net als de Mercedes-AMG S65 Cabriolet wordt de Maybach S650 aangedreven door een 6,0-liter V12 biturbo met 630 pk en 1000 Nm koppel. Het is genoeg vermogen om van 0 naar 100 km/h te sprinten in een vlotte 4,1 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Dit exemplaar, met iets meer dan 3200 kilometer op de teller, staat voor €249.950,- te koop bij Thijs Timmermans.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.