Is dit de ultieme bestelbus?!

Is dit de ultieme bestelbus?!

De Volkswagen Transporter is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld in Nederland, praktisch elk bouw-, schoonmaak-, verhuisbedrijf heeft er een op de zaak staan.

De Volkswagen Transporter is al jaren een populaire, multifunctionele bestelwagen. Zo hebben we in de loop der jaren zeker meer dan een paar handige camperversies gezien, maar dit keer komt Volkswagen met iets anders, iets sportievers.

De T6.1 Sportline is ongeveer zoals de naam doet vermoeden. De basisformule van het toevoegen van coole wielen en rode bekleding is hier volledig van kracht, maar het gaat verder om van de Sportline een echte “sportieve” bestelwagen te maken binnen, buiten en eronder. Wat betreft de onderkant krijgt de Sportline een getweakte ophanging die de bestelwagen 30 millimeter laat zakken. De Transporter is verder verbeterd met een bodykit die een op maat gemaakte voorkant en zijbalken toevoegt. Natuurlijk is er een verplichte dakspoiler, en de wielen zijn glanzend zwart 18-inchers voor en achter.

Daarnaast krijgt de Sportline stoelen in nappaleer met suède bekleding. Een digitale cockpit, die een primeur is voor de bestelwagen, zal ook leverbaar zijn in de hippe Transporter. De voorstoelen zijn verwarmd, het geluidssysteem is geüpgraded, een Discover Media-navigatiesysteem is inbegrepen en een hoop rijhulpsystemen omvat adaptieve cruise control, automatisch noodremsysteem, parkeersensoren voor / achter en een achteruitkijkcamera. Wat betreft het vermogen, dat blijft wat het is, de Sportline wordt wel uitgevoerd met de dikste motor die leverbaar is in de line-up, een 2.0 Liter TDI motor met ruim 200pk!

Thomas Heule