Is dit de stoerste kleur voor een Bentley Continental GT?

Is dit de stoerste kleur voor een Bentley Continental GT?

De modellen van Bentley zijn stijlvolle auto’s en worden dan ook vaak besteld in klassieke maar toch een tikkeltje saaie kleuren. De eigenaar van deze Bentley Continental GT dacht daar anders over.

Het betreft hier een Bentley Continental GT 2018 First Edition. Om de komst van de nieuwe Continental GT te vieren, werden er een beperkt aantal First Edition exemplaren gebouwd. Zeldzaam, verzamelbaar en uiterst luxueus met unieke ontwerpdetails, waaronder First Edition badges. Elke badge toont een Union Flag met een nummer ‘1’ in het midden. Veel van de meest gewilde opties worden standaard geleverd. Zo is het dashboard afgewerkt met een specifieke hoogglans zwarte lak, die gecombineerd kan worden met vier verschillende contrasterende afwerkingselementen. Her en der in het interieur vind je diverse First Edition-badges en zijn de stoelen voorzien van speciale stiksels in dubbel ruitpatroon. Ook de metaalkleurige tankdop en de aluminium voetsteunen zijn specifieke First Edition elementen.

De 6,0-liter W12 met dubbele turbo verzorgt het vermogen van 635 pk en een koppel van maximaal 900 Nm. 0 tot 100 km/h is haalbaar in 3,7 seconden en de topsnelheid ligt op 333 km/h. Hoe de kleur op deze Continental GT heet is bij ons niet bekend, wij houden het op ‘olijfgroen’. Volgens de kentekengegevens had deze First Edition een nieuwwaarde van €330.232,-.

Foto’s door NVRautofotografie

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.