Is dit de nieuwe Mercedes-AMG S63?

Is dit de nieuwe Mercedes-AMG S63?

2020 wordt het jaar van de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse. De autofabrikant uit Stuttgart legt de laatste hand aan zijn meest luxueuze sedan en we verwachten de eerste echte beelden in de aankomende maanden.

De basis S-Klasse sedan zal worden vergezeld door verschillende varianten waaronder de Maybach, de Guard, EQS-modellen en de volgende generatie S63 AMG. Door eerdere schetsen hebben we al vroeg een preview gekregen van de S-Klasse sedan en de extra luxe Maybach. Dankzij een nieuwe virtuele tekening van FutureCarsNow op Instagram krijgen we nu de kans om al vroeg een indruk te krijgen van hoe de nieuwe S63 AMG eruit zou kunnen zien. Deze rendering biedt een relatief ingetogen uitstraling voor het AMG model. De opvallende grille en de brede luchtinlaten in de voorbumper wijzen er echter op dat dit inderdaad de krachtigste iteratie van de nieuwe S. is. We zien bovendien opvallende E-Klasse facelift invloeden, maar deze worden tot een minimum beperkt.

Het is bevestigd dat er geen nieuwe S-Klasse met een V12 zal komen, wat in feite betekent dat de S65 AMG binnenkort definitief verleden tijd is.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.