Is dit de mooiste Pagani Zonda ooit: de Pagani Zonda Riviera

Is dit de mooiste Pagani Zonda ooit: de Pagani Zonda Riviera

Horacio Pagani kan de Zonda niet met pensioen laten gaan en daar zijn wij maar al te blij mee!

Deze adembenemende 1 of 1 Zonda Riviera is recent afgeleverd in, waar kan het ook anders, in de Verenigde Arabische Emiraten. Het exterieur van de auto is bedeeld met een laagje parelmoer wit in combinatie met bloot carbon fiber. Deze combinatie is niet nieuw op de Zonda, maar de blauwe accenten geven deze Zonda net dat beetje extra. Die blauwe accenten verwijzen naar de kleuren van de horizon aan de Franse Riviera, waar de auto naar vernoemd is.

Een blauwe streep in het midden over de auto, blauwe velgranden, een blauwe pinstripe aan de zijkant van de auto die de overgang van carbon naar de parelmoer witte lak aangeven en als kers op de taart blauwe kuipzetels. Verder vind je in het interieur een combinatie carbon, aluminium, carbon, alcantara en nog meer carbon.

De basis van de Zonda Riviera is de Zonda F, dus het motorblok komt wederom uit de stallen van AMG. Een atmosferische 7,3 liter V12 om precies te zijn met 800 pk en 750 Nm koppel. Gaat nog steeds niet vervelen volgens ons. De Pagani Zonda is al meer dan 15 jaar oud, maar oogt nog steeds niet gedateerd. Horacio Pagani mag best one-off Zonda’s blijven maken, wij zullen niet klagen!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.