Is dit de lekkerste Audi R8 die te koop staat in Nederland?

Is dit de lekkerste Audi R8 die te koop staat in Nederland?

Ook al doet Nederland niet mee aan het Wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland, een beetje trots op onze nationale kleur oranje mag je nog wel zijn! Mooi oranje is niet lelijk, zegt men wel eens…

En zeker niet op deze Audi R8, want wat ziet ‘ie er lekker uit! Een prachtige Audi R8 Spyder in dat felle oranje dat extra contrasteert met de zwarte velgen, sideblades en andere zwarte accenten. Het betreft een Audi R8 Spyder, met een 540 pk sterke 5,2 liter V10. Onder andere voorzien van Audi Laser Light en een Audi sportuitlaat om die V10 nóg meer te laten schreeuwen. Standaard is het bekende V10-blok al een feest voor het oor maar met de sportuitlaat is het feest pas echt compleet. De sprint van 0 naar 100 km/h duurt mede dankzij de 540 Nm aan koppel slechts 3,8 seconden. Heb je het lef en de ruimte om het gaspedaal helemaal te vloeren, dan sprint ‘ie moeiteloos door naar een topsnelheid van 318 km/h.

Goedkoop is deze heerlijke R8 overigens niet. Hij heeft tot nu toe slechts één eigenaar gehad en had een nieuwwaarde van maar liefst €265.300,-. Ook al heeft ‘ie slechts 14.000 kilometer gereden, heeft de auto toch al flink afgeschreven. Hij staat momenteel te koop voor €197.995,-. Nog steeds een hoop geld, begrijp me niet verkeerd!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.