Nieuws

Is dit de krachtigste Porsche van Nederland?

Op het eerste gezicht lijkt er niks ongewoons te staan, een Porsche 911 997 die op klassieke Porsche velgen staat, maar onderhuids is dit een compleet monster! Dit is namelijk een Porsche die is aangepakt door 9FF, een Duits tuning-bedrijf gespecialiseerd in het ombouwen van Porsches.

Origineel rolde dit exemplaar als een GT3 van de band, waarna hij een eerste transformatie onderging door 9FF. Zij hebben de GT3 voorzien van luchtgekoelde turbo’s, waardoor het vermogen, origineel 415 pk, al flink werd opgeschroefd, en de GT3 heeft een RS look gekregen. Hierdoor zag hij er een stuk agressiever uit om de vermogensboost te matchen. Maar voor de tweede eigenaar van deze wagen was het allemaal niet genoeg: de luchtgekoelde turbo’s werden vervangen voor watergekoelde turbo’s, en de RS-look maakte plaats voor een “classic” look. Dit zorgt voor een iets subtieler uiterlijk, maar ondertussen beschikt deze wagen gewoon over dik 1000 pk! Deze paardjes zul je handmatig moeten temmen aangezien er een handgeschakelde zes-bak in zit, bovendien weegt de auto maar 1370 kilo, maak je dus klaar voor een wilde rit. Door deze combinatie is het mogelijk om van 0 naar 100 te accelereren in een bizar snelle tijd: 2,7 seconden! Daarmee zul je menig supercar en zelfs hypercar het nakijken geven bij het stoplicht.

Wat deze hypercar-verslinder kost? 155.000 euro. Relatief weinig, aangezien je voor een auto met deze specificaties al snel kijkt naar een prijskaartje van enkele tonnen. De kilometerstand is zoals je zou verwachten bij een auto met zoveel power, nog geen 20.000 km. Deze Porsche 911 GT3 9FF Turbo Sport Classic staat te koop bij Carconnect in Maastricht. Maar wees er snel bij, aangezien er geen tweede van te vinden is!

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.