Is dit de eerste tweedehands Ferrari Sergio?

Is dit de eerste tweedehands Ferrari Sergio?

Ferrari Sergio Carlink

Let op: Italiaans, gebaseerd op een bestaand model en véél duurder dan het origineel. Klinkt het bekend?

Waarschijnlijk wel! Tenminste, als je ons artikel over die unieke Lamborghini al hebt gelezen. De Concept S kent misschien een vrijwel compleet ander design dan de Gallardo waarop hij is gebaseerd, in werkelijkheid is het praktisch dezelfde wagen. Dat Ferrari hier ook het een en ander van kan is geen geheim. Echter zijn de wagens zulke collector’s items, dat ze zelden op de markt komen. Dat maakt dit dan ook een buitenkansje!

Dit half-gele exemplaar is er namelijk één van slechts zes geproduceerde Sergio’s, die naar verschillende uithoeken van de wereld werden gestuurd. De auto’s werden naast voor de hand liggende locaties als de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten, naar Japan en Zwitserland, waar deze vandaan komt, verscheept. Maar denk nu niet dat iedereen er eentje kon kopen; Ferrari bood de Sergio slechts aan enkele “gelukkigen” aan. De Italianen, die de wagen grotendeels baseerden op de 458 Spider, maar hem voorzagen van de performance van de Speciale, gaven het beestje de voornaam van de oprichter van een van hun meest geliefde ontwerpstudio’s: Pininfarina.

Om nog maar even te benadrukken dat het hier om een zeldzame wagen gaat, biedt Carlink dit 605 pk sterke, rijdende kunstwerk volgens Autoblog aan voor €4,3 miljoen. Maar… dan krijg je er wel een paar fraaie tassen bij!

Wat vinden jullie: is ‘ie het waard?

Ferrari Sergio Carlink

Ferrari Sergio Carlink

Ferrari Sergio Carlink

Ferrari Sergio Carlink

Ferrari Sergio Carlink

Ferrari Sergio Carlink

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.