Is dit de dikste Range Rover Velar van Nederland?

Is dit de dikste Range Rover Velar van Nederland?

De Velar is zonder twijfel de mooiste auto van Range Rover op dit moment. De SVAutobiography is op zijn beurt de lekkerste uitvoering met wel 550 pk!

In februari van dit jaar introduceerde Land Rover de Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition, een auto die luxe en snelheid combineert. De auto is wordt ontwikkeld door Special Vehicle Operations en zij kozen uiteraard voor een 5,0-liter V8 met supercharger die 550 pk en 680 Nm koppel levert. Mede hierdoor, en de vierwielaandrijving, sprint de Land Rover Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition in slechts 4,5 seconden van 0 naar de 100 km/h. De topsnelheid van de Velar SVAutobiography Dynamic Edition ligt op 274 km/h. De Nederlandse vanafprijs voor deze SUV ligt op €171.750,-.

Dat is echter niet het bedrag dat je voor dit exemplaar hoeft neer te tellen! Bij VD Akker in Best staat deze Velar, uitgevoerd in Santorini zwart metallic en met slechts 2600 kilometer op de teller. De nieuwprijs bedroeg een flinke €176.585,-, maar breng €164.950,- meer naar Best en je rijdt naar huis in de dikste Velar van Nederland.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.