Is dit de allerdikste Bentley Continental GT?

Is dit de allerdikste Bentley Continental GT?

De Bentley Continental GT is er alweer een tijdje. De luxe coupe heeft een chic uiterlijk, maar in dit geval wordt dat aan de kant geschoven. Dit exemplaar heeft namelijk een behandeling ondergaan van Wheelsandmore.

Zoals de naam van het bedrijf al luidt, gaan de aanpassingen verder dan alleen het uiterlijk. De Continental GT is van zichzelf al een mooie wagen, veel aanpassingen zijn er dus niet nodig om hem net even wat dikker te maken. De diepzwarte lak en de extreem dikke 22 inch velgen doen de GT erg goed. Door deze aanpassingen komt het uiterlijk van de auto overeen met wat ‘ie kan.

Onder de kap ligt namelijk een dikke 6.0 liter W12 motor, die standaard 635 PK en 900 Nm produceert. Wheelsandmore schroeft dat echter op tot 751 PK en 1050 Nm met een stage 1 tune. Een stage 2 tune is ook mogelijk, het vermogen ligt dan op 795 PK en 1100 Nm koppel! Met dit vermogen kost de 0 naar 100 sprint slechts 3.3 seconden van je tijd. De topsnelheid van de Bentley ligt op 333 kilometer per uur.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.