Is dit de dikste Bentley Bentayga van Nederland?

Is dit de dikste Bentley Bentayga van Nederland?

Met een Bentley Bentayga onder je kont is het moeilijk om niet op te vallen. De auto is groot en aanwezig, maar het kan nog veel opvallender, jonger en stoerder.

Dat is althans wat de mannen van Absolute Motors moeten hebben gedacht. Zij noemen dit dan ook de dikste Bentayga van de wereld. De Bentley Bentayga werd voorzien van een opvallende Urban Automotive kit die bestaat uit een carbon fiber voor- en achterbumper, carbon fiber side skirts, front splitter, spiegelkappen en een 4-delige achterspoiler. Daarnaast valt de kleur ontzettend op, het betreft het originele British Racing Green. De 9 in de grille is bovendien ook een behoorlijke eye-catcher en dit is een knipoog naar één van de bekendste Bentleys uit de historie, de No. 9 Blower die beroemd is om de vele records in de jaren ’20 en ’30. Wielen maken de auto zegt men wel eens, en daarom werden de standaard velgen vervangen voor 24 inch velgen van Vossen.

Bovendien is iedere optie op de optielijst aangevinkt en is deze Bentayga van alle gemakken voorzien. Daarnaast kom je met de 551 pk sterke V8 ook goed van je plek. Hij staat met slechts 6.500 kilometer op te teller in de showroom van Louwman Exclusive. Hij mag met je mee naar huis voor €324.950,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.