Is dit dan de nieuwe Audi RS7 met 700 pk?!

Is dit dan de nieuwe Audi RS7 met 700 pk?!

Helaas heeft het er alle schijn van dat we hier nog altijd kijken naar een schets van de nieuwe Audi RS7. Maar aan de online reacties valt af te lezen dat we een RS7 met déze looks maar al te graag zouden willen zien!

De bron van de foto’s is audi.quattro.gang op Instagram, een pagina die veelal foto’s van Audi’s deelt maar tegelijkertijd zien we ook vaak schetsen van auto’s die (nog) niet bestaan. Dat laatste lijkt ook het geval met deze twee foto’s van de nieuwe Audi RS7. Ook wordt er gespeculeerd over een vermogen van 605 pk, maar naar alle waarschijnlijkheid zal de nieuwe RS7 het mogen doen met 640 pk. Het extra goede nieuws is dat er ook wordt gesproken over een eerste hybride topmodel van Audi.

In het geval van de Audi RS7 zou dat betekenen dat deze in een hetere hybride-vorm bijna 700 pk zou moeten leveren. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, die een niet misselijk 680 pk onder de kap schuilhoudt. Een 0 tot 100 km/h sprintje zou dan toch wel in 3,5 seconden geklaard moeten zijn, toch? Wanneer we de nieuwe RS7 (en RS6) dit jaar mogen verwachten is helaas nog onbekend.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.