Is dit betaalbare bommetje iets voor jou?

Is dit betaalbare bommetje iets voor jou?

We kijken allemaal wel eens naar onbetaalbare occasions. Droomauto’s in de categorie van supercars, maar kijk je ook wel eens naar de meer betaalbare droomauto’s?

Enkele jaren geleden reden wij voor een Hart voor Auto’s rijtest met een spierwitte Ford Focus RS. Getuned naar 410 pk en een soundtrack waar je U tegen zegt! Hoewel wij in de jaren daarna met auto’s zoals de Porsche Carrera GT, Mercedes-Benz SLR McLaren en Lamborghini Aventador hebben gereden, blijft de Ford Focus RS mij altijd bij. Onwetenden zien de RS vooral aan als een getunede Focus, je moet echt met de auto gereden hebben om er achter te komen wat het is en wat ie kan.

De Focus RS is met zijn standaard 305 pk al een waar kanon, maar vermogen, dat kom je nooit te kort! We kijken hier dan ook naar de gelimiteerde Ford Focus RS500 die in 2010 op de markt kwam en waarvan er slechts 500 gebouwd zijn. De voorwielaangedreven RS500 maakt gebruik van een 2,5 liter vijfcilinder met een flinke turbo, die goed is voor 350 pk, 460 Nm koppel, een top van 265 km/h en een waanzinnig uitlaatgeluid.

Het exemplaar waar we nu naar kijken is RS500 nummer 375 en is zeer duister uitgevoerd. Naast de matzwarte lak zijn vrijwel alle details in het zwart uitgevoerd, behalve de RS-logo’s. Hij staat met 128.391 kilometer te koop voor €38.900,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.