Is deze mogelijke BMW M4 CSL wél mooi?

Is deze mogelijke BMW M4 CSL wél mooi?

Vorige week werd de nieuwe BMW 4-serie onthuld en kort daarop volgde de uitgelekte foto’s van de nieuwe BMW M4. De reacties waren overwegend twijfelachtig, en dat had uiteraard vooral te maken met die opvallende nieuwe neus.

Maar wat als BMW de CSL-badge terug zou brengen? De M4 van de volgende generatie ziet er misschien anders uit dan de huidige generatie, maar één ding is zeker: BMW zal zijn best doen om zoveel mogelijk speciale edities en uitvoeringen te maken. Het constant opfrissen en aanpassen houden het model fris terwijl BMW de winst maximaliseert. Neem bijvoorbeeld deze M4 CSL-weergave die op Instagram is gepost door @futurecarsnow.

Het CSL-naamplaatje dateert uit de begindagen van de BMW M Performance modellen en werd meestal geassocieerd met een lichtere en snellere uitvoering van een bestaande auto. “CS” staat voor coupé sport terwijl de “L” voor lichtgewicht staat, of in het Duits: Coupé Sport Leichtbau. Het laatste CSL-model was de legendarische BMW M3 E46 CSL, welke tegenwoordig een zeer gewild verzamelobject is.

De M4 van de vorige generatie had geen CSL-uitvoering maar wel een GTS-uitvoering. Deze op 700 stuks gelimiteerde M4 wist er mede dankzij de komst van waterinjectie maar liefst 500 pk uit weet te persen De achterstoelen werden verwijderd en er werd een agressieve aerokit toegevoegd om de beste op het circuitgerichte M4 te maken, en was dus eigenlijk een CSL maar dan zonder de badge.

Hoewel het commentaar op de nieuwe BMW 4-serie en M4 niet mals is, zou een CSL-uitvoering het commentaar wellicht iets verzachten. Wat vind jij?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.