Is deze Mercedes-Benz CLK GTR AMG €4,5 miljoen waard?

Is deze Mercedes-Benz CLK GTR AMG €4,5 miljoen waard?

Bij veilinghuis RM Sotheby’s denkt (en hoopt) men van wel!

Toen Mercedes-AMG nog niet eens bestond, racete de driepuntige ster ooit met de CLK GTR in de GT1-klasse. Met de codenaam W297 kwam de supercar met middenmotor als een speciale homologatie. Van de 25 modellen die ooit voor de openbare weg zijn geproduceerd, staat het chassis 09/25 nu voor het grijpen. RM Sotheby’s heeft het voorrecht om de limited-edition supercar te mogen verkopen tijdens de veiling die eind augustus wordt gehouden in het Monterey Conference Center tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance. Zoals de titel aangeeft, wordt de waarde geschat op €4,5 miljoen.

De auto verkeert in onberispelijke staat en toont slechts 1440 kilometer op de teller. Hoewel de snelheidsmeter maximaal 340 km/h aangeeft, heeft de CLK GTR een topsnelheid van maar liefst 344 km/h14 mph), op voorwaarde dat je een weg kunt vinden die lang genoeg is. Ter vergelijking: de nieuwe Mercedes-AMG Project One zal naar verwachting óver de 350 km/h gaan dankzij geavanceerde aërodynamische trickery en een hybride setup die is geïnspireerd op de aandrijflijn van de W07 in de Formule 1.

De auto werd oorspronkelijk geleverd in Duitsland, geëxporteerd naar Hong Kong en vervolgens naar de Verenigde Staten gebracht door de huidige eigenaar.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.