Is deze Lamborghini Veneno een véél te dure Aventador?

Is deze Lamborghini Veneno een véél te dure Aventador?

Lamborghini Veneno For Sale

Wat men wel niet vraagt voor een Italiaanse sportwagen… die toevallig “een beetje” zeldzaam is.

Succes kun je grotendeels meten in geld. Helemaal eerlijk is het natuurlijk niet, omdat je persoonlijk geluk en gezondheid ook mee moet rekenen. Toch heeft geld een zekere kracht. Zo’n grote kracht zelfs, dat wanneer er astronomische bedragen aan te pas komen, zaken als normen, waarden en rationaliteit vertroebelen en veranderen in een onduidelijke cocktail waar eigenlijk niemand wijs uit kan. De Lamborghini Veneno is een auto die dit als geen andere hedendaagse auto uitbeeldt.

Dit heeft ten eerste te maken met het feit dat de supercar aanvankelijk werd aangeboden voor een schamele €3,6 miljoen. Ter vergelijking: een Bugatti Chiron kost in Nederland zo’n €3,5 miljoen. In tegenstelling tot de Chiron is de Veneno echter vele malen zeldzamer. Zo werden er van de coupé slechts 3 gemaakt, ooit! Daarnaast heeft de Veneno een motor die de naam Lamborghini meer dan waardig is. Achterin vinden we namelijk de welbekende V12 uit de Aventador, al produceert hij hier geen 700 pk, zoals de oorspronkelijke Aventador doet, maar 750 pk! Dit figuur is in combinatie met zijn gewicht (1.450 kg) goed voor een pk:kg verhouding van ongeveer 1:2. Ronduit belachelijk natuurlijk, wat ook wel blijkt uit zijn acceleratie: in slechts 2,8 seconden zit de Veneno al aan de 100 km/u.

Genoeg reden om hem met enkele regelmaat aan de tand te voelen, zou je zeggen. Nou, mooi niet! Deze Veneno heeft namelijk amper 200 km op de teller staan. Hartstikke treurig, omdat ‘ie zoveel meer is dan een bijzonder exclusieve auto. Hij richt zich in tegenstelling tot zijn veel goedkopere en simpelere wederhelft meer op functionele aerodynamica. Dit betekent dat de wagen dankzij die extra pk’s niet alleen sneller is, maar ook stukken beter aan de weg blijft plakken.

Dat de eigenaar zijn Veneno nog niet eens voor een degelijk blokje om heeft meegenomen, vertelt ons dus genoeg over zijn motieven. De cijfers liegen er overigens ook niet om: in 4 jaar tijd heeft hij, praktisch gezien, een kleine €6 miljoen winst gemaakt, mocht hij hem daadwerkelijk verkopen voor €8 miljoen. Een slecht plan kun je het dus niet noemen. Dit verklaart overigens ook direct waarom ikzelf nooit rijk zal worden.

Check hier de advertentie.

Lamborghini Veneno For Sale

Lamborghini Veneno For Sale

Lamborghini Veneno For Sale

Lamborghini Veneno For Sale

Lamborghini Veneno For Sale

Lamborghini Veneno For Sale

Lamborghini Veneno For Sale

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.