Is deze dikke VW Golf Variant de ultieme familiewagen?

Is deze dikke VW Golf Variant de ultieme familiewagen?

Als we het hebben over de ultieme familiewagen, dan komen we vaak uit bij de Audi RS6. Het is dan ook niet voor niets dat we deze alleskunner vaak in het Nederlandse straatbeeld tegenkomen. Het enige échte minpuntje aan deze auto is vaak het prijskaartje…

De nieuwe Audi RS6 Avant C8 begint in Nederland bij €181.420,-. Ga je voor een tweedehandsje van de vorige generatie dan betaal je daar al gauw meer dan €50.000,- kwijt. Wil je iets minder uitgeven en toch een vlotte auto kopen waar je vrouw en kinderen ook in meekunnen?

Wellicht is deze Volkswagen Golf Variant dan precies wat je zoekt. Qua looks scoort ‘ie met zijn R20 voorbumper en koplampen direct 100 punten. Ook de fraaie 19 inch velgen met daarachter de gele remklauwen vallen goed op. Het meest opvallende aan deze auto is echter hetgeen wat er onder de kap is aangepast. Hier lag oorspronkelijk een 1.4 TSI, maar werd vervangen voor een 2.0 TSI R DSG met 349 pk! Ook werd het interieur grondig aangepakt. Inmiddels staat er ruim 145.000 kilometer op de teller en wordt de auto op Marktplaats aangeboden. Hij krijgt een nieuw baasje voor €24.950,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.