Is deze Cayman GT4 de dikste circuitbeul te koop?

Is deze Cayman GT4 de dikste circuitbeul te koop?

Cayman GT4

Je hebt het al gemerkt, iedere week lichten we een ongelooflijk dikke, gekke of dure auto uit die we op het net tegenkomen met een ‘Te Koop’-bordje erop. Deze week de categorie ‘circuitbeul’!

En deze nog-niet-eens-ingereden kanariegele Porsche Cayman GT4 wint meteen de hoofdprijs in de categorieën ‘meest opvallende sjeeskees’, want deze wagen koop je niet om onopvallend de weg op te gaan. Nee, iedereen mag weten dat jij over de Ring, over Zandvoort of over Spa-Francorchamps katapulteert!

Wie denkt dat ‘katapulteren’ overdreven is, nog even de specs op een rijtje: de 3,8 liter motor boxert je in 4 seconden naar de 100 en als je ballen groot genoeg zijn, mag jij de limiet van 295 kilometer per uur op gaan zoeken. En trap daarna eens vol de rem in. Grote kans dat de keramische remmen ervoor zorgen dat je voorhoofd tegen de voorruit geplakt zit!

Je hebt een lage zitpositie, de wegligging van een kart en een handgeschakelde zesbak. En je kunt via de bluetooth gewoon Sevn Alias met ‘Gas!’ door de speakers laten blazen. Echt al je zintuigen kunnen geprikkeld worden in deze pretraket en onze collega’s van TopGear Nederland noemen de auto een ‘meesterlijke alleskunner’. Zegt genoeg, toch?

Voor degene die het zich afvraagt, ja, de met racekuipjes bedeelde auto is nog steeds goed als daily te rijden, maar ik zou geen Secondlove.com-praktijken uithalen in je eigen stadje, welk stadje dan ook trouwens, want de hele stad weet binnen een kwartier dat jij een andere vrouw bij hebt dan je eigenste. Gewoon een tipje van ons, mocht je deze sublieme circuitridder overwegen!

Cayman GT4

Cayman GT4

Cayman GT4

Cayman GT4

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.