Is deze Audi RSQ8 een nieuwe aanwinst van de politie?

Is deze Audi RSQ8 een nieuwe aanwinst van de politie?

De RSQ8 zou in ieder geval een hoop oplossen

Op dit moment moet de Nederlandse politie voor achtervolgingen het maar doen met de Audi A6 Avant, Op zich niet verkeerd, maar het kan altijd dikker! Dat vonden autobedrijf VD Akker en maXdesign ook, en kwamen uit bij de Audi RSQ8 ABT.

Wacht, wat is maxDesign? Het blijkt een bedrijf te zijn, dat zich specialiseert in het maken van digitale ontwerpen op de dikste modellen. Zo ook deze Audi. Ja, deze politie-RSQ8 is helaas (nog) niet realiteit. De aankoop van zo’n patrouille-auto zou in ieder geval een hoop belastingcentjes kosten.

Niet iedereen begreep de post meeteen. Zo reageerde StukTV-oprichter Giel de Winter, die zelf ook een Audi RSQ8 rijdt, onder de foto: “Ja doei 😂”. En hij is niet de enige die de nieuwe politie-auto weglacht.

De Audi RSQ8-S ABT

De ‘Suzuka-grijze’ Audi RSQ8-S bestaat gelukkig wel. Dit model is volledig aangepakt door de Duitse tuner ABT en heeft een nog agressiever uiterlijk dan de RSQ8. Zo komt er genoeg carbon terug in de frontlip, side skirts en voor- en achterspoilers.

Motorisch stelt de Audi ook niet teleur: een ABT Power R-unit (mét intercooler) dramt maar liefst 740 pk en 920 Nm koppel op de vier enorme banden. Hiermee haal je met gemak de 305 km/u op een rustige autosnelweg. Het geluid is verassend goed; een hoogwaardig uitlaatsysteem van ABT zelf brult de toeren uit.

De Audi kwam in januari dit jaar pas de fabriek uit, en heeft in die tijd ook slechts 3.700 kilometer op de teller staan. Bekijk hem hier op de website.

Bron: © VD Akker

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!