Is 801 pk teveel voor deze Mercedes C63 S AMG?

Is 801 pk teveel voor deze Mercedes C63 S AMG?

Mercedes C63 S AMG WImmer

De tuners van Wimmer vinden in ieder geval van niet!

Het is geen geheim dat praktisch iedere Mercedes een doelwit kan zijn voor een goede tune-sessie. Zeker wanneer hun estates, sedans en SUV’s beschikken over meer cilinders dan zetels! De C63 S AMG hoort, met zijn 510 pk sterke V8, dan ook zeker in dat rijtje thuis. En hoewel je zelfs van de dorpsgek zal horen dat dit wel degelijk genoeg vermogen is voor in een powerwagon, trekken de tuners zich daar natuurlijk helemaal niets van aan!

Het team van Wimmer hield zich al eens eerder bezig met de C63, al was het resultaat in het verleden een stuk minder indrukwekkend. Tenminste, als je dat van een C-Klasse met 640 pk kunt vinden dan! Stel nu dat je reactie op die C63 toentertijd een mompelend “meh” was, dan wacht Wimmer zenuwachtig op het signaal om je een verwoestende dosis realiteit toe te dienen. De AMG-gruwel kreeg o.a. upgrades aan de turbo’s, intercooler en brandstofpomp, terwijl sportievere luchtfilters, een extra waterpomp en een nieuw uitlaatsysteem later werden gemonteerd. Om performance nog verder te maximaliseren vergaten ze de boel niet te chiptunen, wat het totaal dus tot 801 pk bracht!

Het is vanzelfsprekend dat een auto van dit kaliber een waardig uiterlijk verdiend, al ben ik geneigd te zeggen dat de in-house ontwerpers van Mercedes al aardig het juiste idee hadden. Toch achtte Wimmer het nodig om hun C63 S AMG wat extra flair mee te geven, dus spoten ze de wagen gifgroen——een kleur die ons doet denken aan de AMG GT R. Naast het opvallende kleurtje en een boel (zelf)promotie in de vorm van stickers en logo’s, krijg je bij het Wimmer-pretpakket een setje 20″ velgen van BBS en komt de ophanging van KW.

Is dit de ultieme “f*ck you” gezinswagen, of is dit gewoon zo overdreven dat je nog beter je geld kunt verbranden? Of is ‘ie daarom juist alleen maar weer toffer? Het is mij een raadsel, dus ik leg hem bij jullie neer: wat vindt je hier nou precies van?

Mercedes C63 S AMG WImmer

Mercedes C63 S AMG WImmer

Mercedes C63 S AMG WImmer

Mercedes C63 S AMG WImmer

Mercedes C63 S AMG WImmer

Mercedes C63 S AMG WImmer

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.