BMW M5 Hurricane 2 doet +400 km/h!

BMW M5 Hurricane 2 doet +400 km/h!

Althans, dat is de topsnelheid waar de tuner zich op richt!

we hebben het in het verleden al vaker gehad over projecten van de tuner G-Power, die in het Verenigd Koninkrijk bekend staat als Infinitas. Meer dan eens ging het om projecten met bijzonder veel vermogen en een krankzinnig hoge topsnelheid. Denk bijvoorbeeld aan de G-Powere Hurricane RR, eveneens een opgefokte BMW M5 met 800 pk, die een topsnelheid wist te behalen van maar liefst 372,1 km/h. En precies dat record wil G-Power / Infinitas verbreken met de Hurricane 2.

De auto krijgt onder andere vernieuwde software en een upgrade voor de turbo’s. Om het vermogen aan te kunnen krijgt de M5 andere aandrijfassen en betere koeling. Daarnaast kun je een met carbon fiber verfraaid exterieur verwachten en een schreeuwende uitlaat. Het vermogen van de Hurricane 2 zou maar liefst 1000 pk bedragen, in combinatie met een maximaal koppel van 1200 Nm. Meer dan genoeg om van 0 naar 100 km/h te sprinten in 2,5 seconden. De topsnelheid ligt volgens de berekeningen boven het oude record, maar of ze ook daadwerkelijk de 400 km/h gaan halen?

Daarnaast komt de tuner met een Touring variant die eveneens 1000 pk en 1200 Nm koppel produceert. Met deze opstelling willen ze het oude record van 362 km/h gaan verbreken. De M5 op afbeeldingen betreft een Hurricane RS, hoe de Hurricane 2 eruit zal zien is nog even afwachten.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.