Ineens! Audi onthult A5 Sportback G-tron op GTI-Treffen

Ineens! Audi onthult A5 Sportback G-tron op GTI-Treffen

Audi A5 G-tron

Audi is spontaan klaar voor een feestje aan de Wörthersee!

Helemaal onverwachts komt het niet, want bij het aankondigen van de nieuwe Sportback zat een kleine bijsluiter waarop stond dat er later dat jaar nog, in de zomer om precies te zijn, een op-gas-rijdende A5 zou volgen. Een beetje PR-logica van de Duitsers bracht hun tot de conclusie dat het GTI-Treffen, dat vandaag is aangevangen, de ultieme plek was om mensen er wederom even van op de hoogte te stellen.

Het karretje dat deels op aardgas loopt, moet op het VAG-festival voornamelijk de aandacht gaan trekken dankzij zijn opvallende kleurcombinatie. Daarmee heeft hij overigens wel enigszins wat weg van die hybride Golf die we gisteren bespraken. Of Audi met de two-tone wil aangeven dat ze zich bevinden in een periode van verandering, of het gewoonweg heel mooi vinden staan, blijft speculeren. Waar we wél zeker van zijn, is dat ze de achterlichten hebben veranderd.

Audi vult het motorcompartement met een 2-liter TFSI-motor, die 170 pk en 270 Nm koppel produceert. Niets overdreven of “in your face”, maar wel ruim voldoende om je verlangen naar een schonere zakenauto te vervullen. Volgens Audi kun je op de vrij beperkte hoeveelheid gas, zo’n 19 kg, met een beetje geluk 500 km rijden. Tel dat op bij het aantal kilometers dat je op benzine kan rijden, eveneens 500 km, en je rijdt al gauw 1.000 km verder. Toch erg netjes!

Audi A5 G-tron

Audi A5 G-tron

Audi A5 G-tron

Audi A5 G-tron

Audi A5 G-tron

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.