In deze Tesla wil je misschien wél dood gevonden worden

In deze Tesla wil je misschien wél dood gevonden worden

Taxi’s, (undercover) politiewagens en bezorgbussen; tegenwoordig hebben deze allemaal een batterij op de bodem liggen. Maar wat ze nu weer verzonnen hebben, is misschien wel een klein beetje ‘over the top’. Al is het wel wat vriendelijker voor onze ‘vriendjes met vacht’ op de Noordpool.

Eerder zagen we al andere elektrische auto’s rond de rustplaatsen rijden, maar nu is ook het nieuwere model van Tesla aangepakt. En in deze Tesla wil je misschien wél dood gevonden worden. De Model 3 is de basis voor een opmerkelijke rouwauto. Dit bedrijf heeft er ook meteen twee onthuld.

Deze ‘rijdende powerbanks’ zijn met 80cm aan de achterkant verlengd om ruimte te maken voor de passagiers achterin (al denken we niet dat ze de extra beenruimte gaan merken). Om deze verlening mogelijk te maken, is de batterij van ruim 700KG verplaatst. De batterij van de ‘entry-level’ Model 3 heeft een bereik van zo’n 430KM, wat in praktijk ruim genoeg zou moeten zijn. Wel is de enigszins sportieve belijning van de Tesla Model 3 in het achterhoofd gehouden tijdens de ombouw. Logischerwijs zijn de ramen achterin groter om meer zicht te creëren. De Tesla heeft hierdoor een wat opvallender uiterlijk gekregen dan het oorspronkelijke design (dat is ook niet heel lastig als we eerlijk zijn). 

De Tesla Model 3 is niet de enige optie als rouwauto. Het bedrijf achter deze ombouw bereikte namelijk al eens eerder het nieuws. Toen met een Model S variant van deze stoetwagen. Oké, het is goed dat deze sector rekening houdt met het milieu. Al zijn we eigenlijk ook wel benieuwd hoe bijvoorbeeld de nieuwe M3 Touring of een Audi RS6 zouden functioneren als vervoer voor de laatste ritten. 

Wil je nou meer opmerkelijke items als ‘In deze Tesla wil je misschien wél dood gevonden worden’ zien? Lees dan ook eens deze verhalen op Hart voor Auto’s ;

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.