In deze Audi RS7 zit je wel veilig!

In deze Audi RS7 zit je wel veilig!

De Audi RS7 is van zichzelf al een zeer snelle wagen, maar kogels vangen doet ‘ie niet zo goed, niet dat dat per se nodig is. Toch heeft Add Armor een RS7 uitgerust met bepantsering en nog meer trucjes.

Een gepantserde auto is meestal een stuk zwaarder dan normaal. Door staal te gebruiken kan het gewicht zo verdubbelen volgens Add Armor. Voor de RS7 hebben ze daarom gebruik gemaakt van composieten en lichter kogelwerend glas om de gewichtstoename te beperken. Voor het grootste gedeelte ligt het niveau van de bepantsering op B6, een niveau waarop kogels van een .44 Magnum en een AK-47 tegengehouden worden.

Het gewicht is met slechts 100 kilogram toegenomen, wat je zou kunnen merken in de prestaties. Om dit te verhelpen is de RS7 bij APR onder handen genomen. Het vermogen van de 4 liter TFSI V8 is van 560 PK en 700 Nm koppel naar 775 PK en 1080 Nm koppel gegaan, waarmee de gepantserde auto in slechts 2.9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprint. De topsnelheid van de wagen ligt op 325 kilometer per uur.

Naast het pantser en het vermogen heeft de Audi nog wat meer trucjes. Met een luidspreker kun je het gepeupel bevelen om de weg vrij te maken bijvoorbeeld. Om boeven op afstand te houden kan de auto pepperspray afschieten en is er een sonisch kanon aanwezig. Achterop de auto zijn lampen van een vliegtuig geplaatst om achtervolgers te verblinden. De deurgrepen kunnen een schok van 120 volt geven aan mensen die proberen in te stappen en om het zicht rondom de auto te beperken kan er een enorme rookwolk geproduceerd worden.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.