In China stond deze Tesla-store opeens vol met eigen klanten

In China stond deze Tesla-store opeens vol met eigen klanten

En dat was niet voor de nieuwe Cybertruck

Tesla, Tesla-store, china, Chengdu, model 3, prijsverlaging, protest, klanten
Foto: © CarNewsChina / Screenshot YouTube

Tesla beleeft momenteel niet haar beste periode. De ingezakte beurswaarde van Tesla bracht Elon Musk zelfs een plek in het ‘Guiness World Records’ boekje en nooit eerder waren er zoveel gevallen van op hol geslagen Tesla’s. Wat doe je dan? Juist, je geeft de mensen wat korting. In China kwamen er prijsverlagingen tot wel 10 procent. Klant tevreden, toch?

Nou, niet als je nét daarvoor een bestelling voor zo’n Tesla had gedaan. Voor het oude bedrag dus! Zo werd de prijs van de Model 3 plotseling verlaagd tot 31.500 euro (in Nederland is dit 55.895 euro). Met deze actie kwam de elektrische sedan ineens in dezelfde prijsklasse als haar Chinese tegenhanger, de BYD Atto 4. Een mooi moment om deze Tesla aan te schaffen, maar misschien iets minder tof als je hem eerder die week net nieuw kocht.

De reden waarom Tesla de prijzen verlaagden

De Chinezen waren boos, en haalden daarom verhaal bij de Tesla-Store. In de stad Chengdu ging dat iets minder vriendelijk. Klanten stormden daar naar binnen, belaagden vervolgens de balie van de Tesla-store en vernielden zelfs een Tesla Cyberquad. Ze eisten flinke compensatie, waaronder 100.000 kilometer aan gratis snelladen én een langere garantieperiode van 2 tot 4 jaar.

Waarschijnlijk vroegen ze ook om een goede reden. Want waarom gaf Tesla zoveel korting op hun auto’s? Vice-president Grace Tao vertelt dat de prijsverlaging op verzoek van de regering in Beijing kwam om de economie weer aan te draaien. Maar lokale media denken er anders over: negatieve berichten over Tesla kunnen namelijk positief uitpakken voor de Chinese concurrentie van het merk.

Via CarNewsChina

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.