In-car video van Ferrari crash op circuitdag bezorgt je nachtmerries!!

In-car video van Ferrari crash op circuitdag bezorgt je nachtmerries!!

Het zal je maar gebeuren, een dagje racen met je bolide en in een keer gaat het fout…

Trackdays bieden liefhebbers een uitgelezen kans om alles uit hun voertuigen te halen. Er zijn echter altijd risico’s als het gaat om high-performance rijden. Recente Instagram beelden van Supercar Fails laten zien hoe een Ferrari 458 in de vangrail springt na een incident in de eerste bocht.

Het circuit in kwestie is Circuito del Jarama in de buurt van Madrid, Spanje. Hoewel het niet dezelfde afkomst heeft als andere Spaanse circuits, werden er tot 1981 wel Formule 1 races gehouden. Vanwege de krappe en bochtige aard is de locatie momenteel een hotspot voor motorraces.

Aan boord is te zien dat alles er relatief normaal uitziet als je door de laatste bocht gaat en meteen op het hoofdstuk komt. In de eerste bocht beginnen dingen mis te gaan, omdat de auto helemaal niet vertraagt. Het is moeilijk om absoluut zeker te zijn wat het incident heeft veroorzaakt, maar we durven te wedden dat de remmen het begaven. Gelukkig kon de bestuurder voorkomen dat hij andere auto’s raakte. Met zo’n hoge snelheid waren we verrast om zo’n klein runoff gebied te zien,dat de auto zo te zien niet zoveel vertraagde. Hoewel de Italiaanse Supercar hoogstwaarschijnlijk volledig is afgeschreven, zijn we opgelucht om te horen dat beide passagiers er zonder ernstige verwondingen vanaf zijn gekomen.

Remstoringen komen vrij zelden voor, maar niemand is er “immuun” voor. Dit soort incidenten zijn vooral angstaanjagend omdat je niet veel kunt doen achter het stuur. Krachtig remmen en terugschakelen kan je misschien redden, maar je schrap zetten voor impact is waarschijnlijk je enige optie.

De video wil je zeker bekijken, dat kan! Als je hier klikt kom je bij de Instagram post terecht.