In beeld: de vernieuwde Audi RS4 Avant!

In beeld: de vernieuwde Audi RS4 Avant!

Naast al het geweld rondom de nieuwe Audi RS6 en RS7, zou je bijna vergeten dat de RS4 ook een opfrisser heeft gehad. Auditography kreeg een exemplaar mee en schoot zoals gewoonlijk weer een prachtige video.

De facelift draait om die vernieuwde lichten; gloednieuwe koplampen met een geometrisch ontwerp dat erg lijkt op die van de RS6 Avant. Daarnaast heeft de RS4 enkele updates gekregen wat betreft de bumper en de grille. Het “Welcome Home”-patroon dat verschijnt wanneer je de auto vergrendelt en ontgrendelt, is net zo plezierig als bij de andere nieuwere Audi’s. Waarschijnlijk koop je de RS4 echter niet voor de fraaie LED-lichten. Helaas kreeg de 2,9-liter twin-turbo V6 geen update en produceert deze nog altijd 425 pk en 600 Nm koppel.

Grijs of metallic groen werden dé kleuren van de RS4 toen deze een paar jaar geleden uitkwam. Maar Auditography kreeg een Navarra Blue Metallic exemplaar meet met onder andere de RS Sport-uitlaat en de donkere 20-inch wielen.

Terwijl Audi beweert dat de RS4 4,1 seconden nodig heeft om 100 km/h te bereiken, laat de onafhankelijke test in de video zien dat hij sneller is. De Vbox leest 3,71 seconden, een zeer indrukwekkende prestatie dat vergelijkbaar is met de krachtigere RS6. Dus, hoewel ze vorig jaar die irritante OPF-filters hebben geplaatst, heeft dit geen nadelige invloed op de prestaties. Het geluid daarentegen…

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.