Iemand interesse in een spierwitte C63 AMG Black Series?

Iemand interesse in een spierwitte C63 AMG Black Series?

Wist je dat een Black Series niet altijd zwart hoeft te zijn?

Dit wist je waarschijnlijk al wel, we hebben immers al veel verschillende kleuren voorbij zien komen. Toch is de kleur wit dan weer geen veel voorkomende kleur en dat terwijl je de lijnen en de details zo juist extra goed ziet. Het witte model waar we nu naar kijken, de Mercedes-Benz C63 AMG Black Series, werd in 2012 geïntroduceerd en werd in een oplage van slechts 800 stuks gebouwd. Tussen 2012 en 2020 zijn er geen nieuwe Black Series modellen geïntroduceerd en even was men bang dat de C63 wel eens de laatste Black Series zou kunnen zijn. Niets bleek minder waar toen dit jaar de AMG GT Black Series werd geïntroduceerd.

De Mercedes-Benz C63 AMG Black Series maakt gebruik van een 6.2-liter grote V8 die 517 pk en 620 Nm produceert. Zoals je ziet is ‘ie ook een stuk breder dan een ‘gewone’ C63 en dit komt omdat de Black Series een bredere spoorbreedte kreeg waardoor de wielkasten moesten worden uitgeklopt. Daarnaast valt natuurlijk die flinke achterspoiler op, deze past goed bij de vier uitlaatsierstukken. Qua rijgedrag toont de C63 AMG Black Series een fraai stukje techniek en heeft de auto nagenoeg geen onderstuur, hij kleeft als het ware aan de weg. 0 naar 100 km/h duurt 4,2 seconden.

Vanwege de gelimiteerde oplage kon niet zomaar iedereen een exemplaar krijgen. In eerste instantie zijn er ongeveer 10 Nederlandse exemplaren geleverd tegen een prijs van €165.000,-. Inmiddels staat dit witte exemplaar met ongeveer 32.000 kilometer op de teller te koop voor €119.950,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.