Iemand interesse in een opknappertje? Audi RS6!

Iemand interesse in een opknappertje? Audi RS6!

Met een Nederlandse vanafprijs van €184.360,- is de ‘nieuwe’ Audi RS6 Avant een erg duur stuk speelgoed. Je zou kunnen kijken naar enkele alternatieven…

Eén van die alternatieven bestaat uit het op de kop tikken van een opknappertje. Dit exemplaar wist niet helemaal op de weg te blijven en heeft hier de nodige schade bij opgelopen. De schade aan het voertuig is vooral cosmetisch, Copart stelde vast dat de achterkant van de RS6 Avant de meeste schade heeft opgelopen, waarbij de hele onderkant is beschadigd en de interne elektronica en ophanging mogelijk ook werden getroffen. Ook de voorspatborden en het dashboard zijn verwoest. De motor, een 4,0-liter V8 én de zeventraps automatische transmissie zouden nog intact zijn. Copart stelt dat de RS6 start, in een versnelling kan worden gezet en vooruit kan rijden. Het is echter niet gegarandeerd dat het in de loop van de tijd redelijk zal blijven werken.

De sportwagen zal worden geveild via Copart in Portland, Oregon. Helaas voor ons Nederlanders dus niet écht een alternatief voor dag hoge prijskaartje. Bovendien lijkt het mij een behoorlijke klus om deze RS6 weer in goede staat op de weg te krijgen. Toch interesse in de veiling? Klik dan hier.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.