Iemand interesse in een Magenta gekleurde Bentley Bentayga?

Iemand interesse in een Magenta gekleurde Bentley Bentayga?

Steeds vaker zien we opvallende kleuren op dure, luxe en sportieve auto’s. Een goede trend als je het mij vraagt, dat grijs en zwart zien we immers al vaak genoeg. Maar of dit nou de beste kleurkeuze is…?

De Magenta kleur is een officiële Bentley kleur en staat symbool voor passie, inspiratie en originaliteit. Maar of het ook mooi is? Voor ieder wat wils natuurlijk en het is bij uitstek de perfecte auto voor de geslaagde zakenvrouw.

Het gaat hier overigens om een Bentley Bentayga Hybrid, de goedkoopste Bentley die je kunt krijgen in Nederland en tevens de eerste Bentley met plug-in hybridetechnologie. Een gloednieuwe Bentayga Hybrid kost je in Nederland minstens €182.473,-. Een stuk minder dan de €234.573,- voor een Bentayga met V8. Dit exemplaar is echter niet nieuw-nieuw, maar staat met 65 kilometer op de teller bij Hollmann International en mag met je mee naar huis voor €167.000,-. Dan komen er nog wel de nodige belastingen overheen.

De Bentley Bentayga Hybrid maakt gebruik van een 3,0-liter V6-turbomotor én elektromotor die gecombineerd vermogen levert van 449 pk en 700 Nm koppel. De Bentayga Hybrid accelereert van 0 naar 100 km/h in 5,5 seconden en heeft een topsnelheid van 254 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.