Iemand interesse in een G63 AMG limo?

Iemand interesse in een G63 AMG limo?

In 2018 onthulde het bedrijf Inkas Armored Vehicles een gepantserde G63 AMG limousine met een prijskaartje van $1,2 miljoen. Iets te duur voor jouw portemonnee? Wellicht is dit exemplaar iets voor je?

De verlengde Mercedes-Benz G63 AMG limousine van Inkas heeft een pantser dat bestand is tegen 7,62 mm kogels en de explosie van een granaat overleeft. Het interieur lijkt op een klein theater dankzij de 4K Ultra HD-televisie en Apple TV en de verstelbare stoelen zijn uitgerust met alcantara. Dit om het hoge prijskaartje enigszins te verantwoorden.

Het exemplaar waar we vandaag naar kijken heeft een prijskaartje voor minder dan de helft van dat bedrag: €499.800,-. Deze specifieke Mercedes-Benz G63 AMG limousine werd tentoongesteld op de Autosalon van Genève in 2017. De auto is met 75 centimeter verlengd, en dat vertaalt zich uiteraard in een extra beenruimte. De ruimte achterin is uitgerust met is uitgerust met twee extra luxe stoelen en bijna alles is bekleed met beige leer met ruitpatroon. De off-road limousine wordt ook geleverd met een premium geluidssysteem. Natuurlijk wordt de G63 aangedreven door een 5,5-liter V8 met twee turbo’s.

Er zijn slechts 10 exemplaren van de Mercedes-Benz G63 AMG limousine geproduceerd en deze is exclusief te koop. De auto staat voor €499.800,- te koop bij Auto Seredin.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.