Iemand gooide Vossen velgen onder een Opel Astra en nu is ‘ie sexy!

Iemand gooide Vossen velgen onder een Opel Astra en nu is ‘ie sexy!

Opel Astra Vossen Wheels

Dit bevestigt nogmaals mijn theorie dat iedere auto opgeknapt kan worden door een fraai setje velgen!

Voordat we beginnen wil ik één ding half-trots/half-beschaamd aan jullie kwijt: blijkbaar hebben we in de gehele geschiedenis van Hart Voor Auto’s nog geen enkele keer geschreven over Opel. Wa— maar.. hoe..? Eerlijk waar, ik weet het niet. Toegegeven, het zijn misschien niet altijd de meest blikvangende auto’s, maar om nou te zeggen dat ze zoiets verdienen, gaat ook een beetje ver. Ik bedoel, er bestaat zelfs een hele reeks aan modellen die onder het OPC-vaandel de boel op stelten zetten, dus ergens doen ze wat goed. Goed, deze tergende, gênante geschiedenisles duwen we per direct, en voor eeuwig, onder het tapijt.

Tijd om deze Astra te checken! Hoewel het geen OPC is — die zijn er immers niet — draagt hij vol trots het labeltje “Turbo”, wat een aantal dingen kan betekenen. In het ergste geval draagt hij een 1.4-liter motor met zich mee, die goed is voor 120 pk. Een ander, krachtiger blok, knuppelt er nog eens 50 pk’s bij, waardoor de Astra over een totaal van 170 pk kan beschikken. Waar we hier precies mee te maken hebben, durven we echter niet te zeggen, maar één ding is zeker: dit zijn voor ons tamelijk bescheiden cijfers. Laat het de pret niet drukken!

Het gaat hier namelijk helemaal niet om de prestaties, maar om het uiterlijk. De Astra heeft, zoals de titel al verklapt, een heerlijk setje velgen van Vossen gekregen. De licht-getwiste tienspaaks CVT-velgen zijn trouwens aardig wat knaken waard; zo’n set kost al gauw richting de €2.000. Voor dat bedrag heb je met een beetje geluk al een kwart van die Astra bij elkaar! En tot onze grote vreugde houdt het daar niet op, want de eigenaar drukte zijn wagen een stuk lager naar de grond, door de ophanging eens goed onder handen te nemen.

We ontkennen overigens niet dat de eigenaar wel degelijk met het vermogen geknoeid kan hebben, aangezien we sowieso al een andere uitlaat onder de Astra spotten. Het lijkt me namelijk volkomen ondenkbaar dat die Vossen velgen en de rijhoogte de enige aanpassingen zijn geweest. Dus, speculeer erover zoveel je wilt, maar lelijker wordt ‘ie er niet van. Wat een geweldige wagen!

Opel Astra Vossen Wheels

Opel Astra Vossen Wheels

Opel Astra Vossen Wheels

Opel Astra Vossen Wheels

Opel Astra Vossen Wheels

Opel Astra Vossen Wheels

Opel Astra Vossen Wheels

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.