Ideale wintersportauto: Lamborghini Huracán met dakkoffer te koop

Ideale wintersportauto: Lamborghini Huracán met dakkoffer te koop

De Huracán van Zweeds professioneel skiër Jon Olsson is een prima alternatief voor de RS6

Goede timing zo. Nog nét voor de winterse feestdagen wordt deze unieke Lamborghini Huracán te koop gezet. En wat blijkt; de Huracán werd origineel gekocht door Zweeds professioneel skiër en Youtube-ster Jon Olsson. De Zweed besloot deze Lamborghini, zoals meerdere op zijn oprit, uit elkaar te halen en helemaal opnieuw te laten bouwen door de Zweedse tuner Stertman Motorsport.

De Italiaanse supercar werd daarnaast geholpen aan een VF800 Supercharger-systeem, Eventuri-luchtinlaten van koolstofvezel en een geheel nieuwe Titanium uitlaat van Akrapovic. Met nu ruim 800 pk is de Huracán sneller dan een Bugatti Veyron, aldus Olsson zelf.

De specificaties van de Lamborghini Huracán

Hij is in ieder geval verre van standaard. De Huracán LP610-4 ontvangt dat vermogen uit de bekende 5.2-liter V10. Naast motorische upgrades, is hij ook visueel opvallend. De Huracán zou helemaal geen verkeerde optie zijn als wintersportauto. In een Bianco Monocerus wit past de sportwagen prima thuis in de sneeuwachtige bergen. Mocht je ook even de berg al willen gaan, dan kun je een set ski’s zelf meebrengen in de Full Carbon dakkoffer van 56º Nord

De Huracán heeft in die tijd een nette 59.375 kilometer op de teller gezet. Voor wie geïnteresseerd is, moet nog voor de dure feestdagen flink in de buidel tasten: hij staat te koop voor € 239.500,-.

Bekijk de advertentie hier.

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.