Huurder gecrashte Lamborghini belooft de schade te betalen

Huurder gecrashte Lamborghini belooft de schade te betalen

Afgelopen woensdagavond kwam werd de nachtmerrie van iedere supercar-verhuurder uit: één van zijn wagens was gecrasht. Bovendien waren de inzittenden er ook nog eens vandoor gegaan. Inmiddels heeft de huurder zich gemeld en belooft de schade te gaan betalen… Hoe? Geen idee.

De verhuurder heeft een volgsysteem in de auto waaruit valt af te lezen waar en hoe hard de Lamborghini heeft gereden. Via dit systeem werd er een melding gegeven dat er iets aan de hand was met de auto. De verhuurder nam contact op met de huurder, die vervolgens aangaf dat de auto ‘door anderen was meegenomen’. Sterk verhaal natuurlijk, en waar of niet, de huurder is en blijft aansprakelijk. ”Maar wat er ook gebeurd is: de huurder is verantwoordelijk. Er zaten op het moment van het ongeluk andere mensen in de auto. Ze vertoonden hopeloos rijgedrag. Dat is een overtreding van de huurovereenkomst en dat beseft de huurder ook” aldus dus verhuurder.

De Lamborghini Huracán Spyder zou een dagwaarde van €230.000,- vertegenwoordigen. “Als de huurder de schade niet zou betalen, dan laten we beslag leggen door een deurwaarder. In principe kunnen we deze persoon twintig jaar achtervolgen. Maar we gaan ervan uit dat het niet nodig is. Van de kosten kun je een huis kopen, maar de huurder belooft het op te lossen.”

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.