HUILIE, HUILIE! De 6 liter V12 uit de SL65 gaat met pensioen!

HUILIE, HUILIE! De 6 liter V12 uit de SL65 gaat met pensioen!

SL65 uit productie

Pak de tissues er maar bij: de almachtige 6 liter V12 met 630 pk en 1.000 Nm aan koppel die we tot op heden konden vinden in bijvoorbeeld de SL65 AMG, gaat met pensioen! 

Laten we maar meteen de deur in huis vallen: Mercedes gaat zich de komende tijd meer richten op de 8-, 6- en 4-cilinder platformen. De Maybach en de S-klasse zullen het laatste platform zijn waarin we de magistrale 6 liter V12 terug kunnen vinden. Laten we even gezamenlijk dankjewel zeggen tegen ’emissie-eisen’ en ‘downsizing’. Nee maar echt, geen V10 meer in een M5, geen atmosferische V10 in een Lamborghini en nu gaat ook al de V12 verdwijnen uit de AMG-schappen.

Een van de vervangers, de Mercedes AMG GT R, is ook een krachtpatser met 585 pk uit een 4 liter V8 met dikke turbo, maar de SL65 wint het nog altijd op het gebied van cilinders en vermogen. Eerder al werd het kaarsje van de G65 gedoofd met een dikke ‘Final Edition’ en sindsdien rijd de G-klasse ook op de 4 liter V8. Genoeg tranen gelaten? Mooi, want er is ook goed nieuws! Jazeker, want Mercedes is een nog extreme AMG GT R aan het ontwikkelen, de AMG GT R Clubsport! Zei er iemand dat de 6 liter V12 uit productie ging? Maakt niet uit, wij kijken watertandend uit naar de komst van de Clubsport!

SL65 uit productie

SL65 uit productie

SL65 uit productie

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.