Huh: Dieven vluchten na proefrit, komen zelf met de gouden tip

Huh: Dieven vluchten na proefrit, komen zelf met de gouden tip

Misschien reed de VW T-Roc niet zo lekker

Foto: © Melvin Kuipers

Een ongebruikelijke proefrit kreeg een nog vreemder slot. Bij Autoservice Kuipers in Zoetermeer beleefden ze naar eigen zeggen ‘een hele slechte film’, nadat daar twee mannen een ritje maken in een witte Volkswagen T-Roc. Ze gaan ermee vandoor! Maar na een oproep op Facebook, komen ze snel terug met de auto. Rara, wat is hier aan de hand?

Nee, grapje! Het is geen slecht raadsel dat wij op het internet vonden. Het overkwam deze autodealer uit Zoetermeer echt. ‘De mannen probeerden al langere tijd een afspraak te maken. De afspraak werd steeds maar verzet. Het voelde niet goed’, vertelt eigenaar Melvin.

Tóch maakt zijn collega een kort rondje met één van hen. Eenmaal terug wil de andere man even alleen rijden, terwijl de eerste man bij de garage blijft. Met de smoes dat hij zijn pinpas en rijbewijs uit de auto pakt, loopt hij naar buiten. ‘Vervolgens trekt die gast een sprintje en springt zo een Audi RS3 in die hem stond op te wachten’. Erachteraan rennen had al geen zin meer. Audi weg, en Volkswagen weg.

De dieven willen niet op beeld

Ontdaan gaan ze weer naar binnen. Nadat ze de camerabeelden op Facebook deelden, krijgen ze later die middag een vreemd bericht via Marktplaats. ‘Die man wilde weten wat er precies was gebeurd en waarom we op zoek waren naar de mannen. Daar hadden we een raar gevoel over‘. Ze negeren het bericht, maar kort daarna wordt de dealer ook gebeld.

De dieven zouden de auto terugbrengen als de beelden op Facebook verwijderd worden. Melvin besluit de beelden dan te verwijderen, waarop de auto nog onbeschadigd wordt teruggebracht. Weliswaar op een andere locatie dan de showroom. ‘Inmiddels hebben we goed nieuws, want de auto is vanochtend verkocht. Klanten hadden al interesse in de auto en hebben vanochtend de deal rond gemaakt’.

Via Omroep West

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.