Honda NSX-T met NSX-trailer is ideale kampeerder

Honda NSX-T met NSX-trailer is ideale kampeerder
Honda NSX-T, Honda, NSX, kampeerder, trailer, uniek

En in de trailer van de NSX is er zelfs ruimte voor een matchende mini-scooter.

De Honda (Acura in Amerika) NSX is op zich al een lastig exemplaar om te bezitten. De laatste jaren is de waarde van deze eerste-generatie NSX’s meer dan verdubbeld, waardoor het merendeel helaas in de garage blijft staan. Maar Chris Cut (@nsxtra) doet dit niet, en gebruikt zijn NSX dagelijks.

Om het nog gekker te maken: Chris rijdt zijn Honda tijdens camping ritjes en heeft zelfs een bijpassende aanhangwagen gebouwd om wat spullen mee te nemen. Deze bouwde hij uit een andere – twee keer gecrashte – NSX uit 1991. Technisch gezien heeft Chris dus anderhalf NSX.

Het trekpaard: de Honda NSX-T

Dit iconische model is een pilaar in de JDM (Japanese Domestic Market). Deze specifieke NSX-T is de ‘Targa’ variant, wat betekent dat het dak eraf kan. Ook is de NSX-T iets lichter dan de originele NSX, zo’n 43 kilogram. De ‘camper’ is verlaagd op D2 luchtvering met het populaire Air Lift Performance kastje

Onder de motorkap ligt een 3.0-liter VTEC V6. Deze is goed voor 276 pk en 298 Nm koppel op de achterwielen. In de cabine kan je iets beter meeluisteren tijdens het rijden door de ‘mid-engine’ constructie van de Honda. Lekker!

De NSX met aanhangen kan extra vermogen goed gebruiken, en kreeg daarom onder andere nieuwe headers van Comptech, een titanium RFL uitlaat en luchtinlaat-systeem van K&N.

Matchende scooter voor kleine uitstapjes

Honda NSX-T, Honda, NSX, kampeerder, trailer, uniek

Maar het blijft niet bij een bijpassende aanhangwagen. Als je de laadklep van de NSX trailer opent, zie je dat er genoeg ruimte is voor eten, stoelen en wat camping spullen. En als je iets verder de trailer in kijkt, staat er zelfs een Honda Motocompo geparkeerd.

Dit enorm populair scootertje werd in de jaren 80 verkocht als de ideale motorfiets voor in de kattenbak. Je kon de scooter namelijk volledig inklappen tot een draagbaar geheel.

Misschien kan deze (anderhalve) Honda NSX-T mensen overtuigen om toch eens het kamperen een kans te geven. Wij zouden het in ieder geval overwegen!

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.