Honda belooft nieuwe Type R’s, maar VTEC blijft een vraagteken

Honda belooft nieuwe Type R’s, maar VTEC blijft een vraagteken

Zonder de Typer R is er geen Honda

Het is misschien nog vroeg om het erover te hebben (vooral omdat de nieuwe Honda Type R maar nét rondrijdt), maar onder Honda-liefhebbers wordt het al uitvoerig besproken: blijft de ‘Type-R bij haar vertrouwde verbrandingsmotor? Volgens het hoofd van het project zit daar zeker een toekomst in, al zat het wel lastig zijn om te bereiken.

‘Zonder de Type R is er geen Honda’, bevestigde technicus Hideki Kakinuma onlangs nog. Nieuwe generaties van het sportievere model lijken dus zeker. Kakinuma legt ook uit: ‘Door de klimaat- en emissieregels is het erg moeilijk om na te denken over zo’n sportmodel met al deze begrenzingen. Voor Honda zijn dit alleen maar nieuwe hordes, nieuwe uitdagingen om het plezier van het rijden over te brengen op onze klanten’.

Honda Type R kan zijn verbrandingsmotor behouden

De technicus van Honda sluit een benzine-variant ook zeker niet uit: ‘Er is een mogelijkheid om de klimaatdoelstellingen te behalen met een auto met een verbrandingsmotor. Maar door de huidige omstandigheden is het zeer onwaarschijnlijk.’ Een elektromotor in de volgende generatie is dus niet ondenkbaar. Jammer, want die keuze zou ook het einde betekenen van de VTEC-techniek; een systeem voor variabele kleptiming, geliefd onder menig Honda-rijder.

Kakinuma heeft er vertrouwen in dat de volgende Type R net zoveel opwinding met zich meebrengt als de huidige (benzine) modellen. ‘De Type R is niet afhankelijk van de krachtbron. Het is een bepaalde filosofie, een voorbeeld van rijplezier, en daar zitten veel aspecten aan vast. Als deze opwinding ook gebracht kan worden met een bepaalde krachtbron die klimaatneutraal of op een manier geëlektrificeerd of een compleet andere technologie, dan zal het ook een echte Type R zijn’.

Bron: © Honda

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.