Hofele geeft G63 AMG een ingetogen behandeling!

Hofele geeft G63 AMG een ingetogen behandeling!

De Mercedes-Benz G Klasse, met name de AMG G63, is een ware aftermarket favoriet als het gaat om het toevoegen van bodykits en prestaties.

Of de bodykits de auto nou echt mooier maken verschilt natuurlijk per persoon, maar het valt niet te ontkennen dat tuners soms een beetje te ver gaan. Hofele lijkt dat te begrijpen, aangezien we nu een paar voertuigen van het Duitse bedrijf hebben gezien die stuk voor stuk meer bescheiden waren. De nieuwste G63 is geen uitzondering.

Officieel de HG 63 Sport genoemd, het is een merkwaardige mix van ingetogen en uitgesproken. De buitenkant benadrukt de ingetogen kant van deze vergelijking, aangezien de kern van de veranderingen alleen aan de voorkant zit. Hofele voegt een unieke bumper toe en een herziene kijk op de Panamericana grille, compleet met het opvallende H-logo van het bedrijf in plaats van de driepuntige ster. De HG 63 staat op Hofele 24-inch kruisspaakvelgen en je vindt op verschillende plekken matte carbonafwerking die contrasteert met een opvallende tint van Moonbeam Silver. Thats it, de auto heeft geen grote ventilatieopeningen, vizieren of vleugels. Gewoon “simpel” maar uniek.

Binnenin de auto nijgt het wat meer naar de uitgesproken kant, maar op een goede manier. Een overvloed aan rood leer is onmiddellijk te zien, aangezien de gehele cabine opnieuw is uitgevoerd in leer of alcantara, geverfd in helder Bengaals rood. Het biedt zeker een kleurrijk contrast met de zilveren buitenkant, maar het wordt interessanter voor passagiers op de achterbank. Hofele voegt individuele stoelen met een middenconsole toe en de stoelen zijn enkele centimeters naar achteren verschoven voor extra beenruimte. In wezen vervult deze G63 een luxe transportrol die niet veel lijkt op een S-Klasse, waar mensen op de achterbank zich uiterst comfortabel kunnen uitstrekken. Dit is dus nog steeds een “beschaafde” luxe SUV.

Hofele noemt geen specifieke kosten voor de uitrusting, maar het bedrijf zegt wel dat een nieuwe G63 die is uitgerust als een HG 63 Sport in de buurt van € 300.000,- zou kosten.

Thomas Heule