Hoe je gemakkelijk aan de beste parkeerplek voor je auto komt

Hoe je gemakkelijk aan de beste parkeerplek voor je auto komt

Zo zet je hem wat beter weg in de drukke binnenstad

Een uurtje shoppen voor de laatste kerstinkopen, een dag naar kantoor of even op visite bij je familie? Wat je bestemming ook is, je moet je auto toch ergens kwijt. En dat is tegenwoordig een stuk lastiger, vooral als je een BMW 7-series of enorme Dodge RAM hebt.

Vooral gratis parkeren lijkt soms onmogelijk, in de drukke steden maar ook vaker in de kleine dorpen. Gemeenten introduceren steeds vaker voetgangersgebieden en schoolzones. Logisch dat je dan wat eerder voor de fiets of ‘benenwagen’ gaat.

Parkeerapps

Maar soms is de auto toch écht veel handiger. Je gaat dat nieuwe IKEA-kastje toch niet onder de arm naar huis dragen? Mobiele apps zijn een populaire oplossing. Logisch, want ze geven je onderweg een up-to-date overzicht van alle lege parkeervakken.

Probleem is wel de overvloed aan opties: apps als Yellowbrick, Flitsmeister en ParkMobile zijn enkele namen. Deze apps brengen hiervoor dan wel kosten in rekening. Vervelend!

Met de app van Q-Park parkeer je niet alleen in parkeergarages (met kentekenherkenning), maar ook op straat. Het kenteken van je auto wordt hiervoor automatisch aan deze app gekoppeld. Het grootste voordeel is dat je geen abonnement nodig hebt, én er ook geen transactiekosten gerekend worden. Dat klinkt al iets aantrekkelijker.

Zoek een ander plekje

Heb je het niet zo met die moderne parkeerapps? Dan kun je alsnog gemakkelijk aan een parkeerplek komen. Kies er wat vaker voor om nét buiten het centrum te parkeren. Je loopt misschien 5 minuten langer (ook niet verkeerd), maar dan ben je wel zeker van een rustig plekje.

Geen zin om te lopen? Dan zou je ook nog kunnen nadenken over een ‘compactere’ auto.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.