Hoe je een Rolls-Royce verpest? Peter Gillis weet het antwoord!

Hoe je een Rolls-Royce verpest? Peter Gillis weet het antwoord!

Rolls-Royce, Phantom, Peter Gillis, 2020, gespot
Foto: © Vincent G. de Vlugt

Wij worden in ieder geval helemaal foxwild van zijn nieuwe Rolls-Royce.

Normaal gesproken trekt een bedrijfswagen niet snel onze aandacht. Toch moesten we even een tweede keer kijken, toen we zagen dat het ging om een Rolls-Royce. Een Carparazzi-lid deelde met ons de foto van de Rolls-Royce Phantom.

Maar wat is dat op de deur? Het gezicht van de ‘hatseflatser‘ uit het Brabantse Rijen. Het lijkt erop dat er promotie wordt gemaakt voor de webwinkel van de vakantieparkmagnaat. En dat doet de Brabander niet met een Ford Transit of Kia Picanto bedrijfsauto.

In het (fox)wild gezien

Rolls-Royce, Phantom, Peter Gillis, 2020,
Foto: © PowNews

Het lijkt te gaan om de Rolls-Royce Phantom, die Gillis zichzelf cadeau deed in maart. (Om wat ruimte ervoor vrij te maken, zette hij zijn Cullinan SUV te koop). De Phantom heeft hij voor minimaal 545.000 euro mee naar huis kunnen nemen. Al denken we dat die prijs iets hoger ligt, gezien niemand een Rolls-Royce koopt zonder opties.

Cullinan weg, Phantom erbij

Massa is zeker Kassa bij deze Rolls Royce Phantom. Bijna 2.600 kilogram aan luxe moet Gillis van vakantiepark naar vakantiepark rijden. Gelukkig heeft Gillis 572 PK en 900 Nm koppel tot zijn beschikking met zijn rechtervoet, dankzij een 6.75-liter V12 met twee turbo’s. De 6-meter lange wagen met ingebouwde sterrenhemel is daarnaast de ideale plek om te hatseflatsen.

De aandrijflijn van de ‘Rolls’ zorgt ervoor dat de bestuurder soepel over de weg glijdt. En als je foxwild wilt doen, kun je binnen 5,3 seconden naar de 100 km/u toe. De Britse wagen begrenst je dan wel bij een snelheid van 250 km/u.

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.