Hij komt: BMW M8 Gran Coupe

Hij komt: BMW M8 Gran Coupe

BMW M8 Gran Coupe

De reïncarnatie van de BMW 8-serie kunnen we eind dit jaar op de openbare weg tegen gaan komen. Maar vandaag al is de M8 Gran Coupe te zien in Genève!

Dinsdag 6 maart 2018. Wanneer je kleinkinderen over 20 jaar vragen wat er op die dag gebeurde, vertel jij ze dat er op die dag een van de mooiste BMW’s ooit onthuld is. Bij BMW noemen ze het een concept, maar wetende dat de 8-serie al een productiemodel is, komt de M8 er ook. Dat is nog een geheimpje, niet verklappen, sssssstt.

Maar wanneer, daar doen de Duitsers geen uitspraak over. Welke motor komt er in de M8 Gran Coupe te liggen? Zeggen ze ook al niets over! In de M5 ligt de 4,4 liter V8 met 560/600 pk, maar wij als team van Hart voor Auto’s zouden een nog net iets meer gekietelde motor monteren met vierwielaandrijving. En dan kan de M8 hetzelfde trucje uithalen als de Brabus 800. Het enige wat we zeker weten, is dat de M8 Gran Coupe een wagen zal worden met een uitgesproken uiterlijk: een voorfront waarvan je bang wordt als deze in je achteruitkijkspiegel opduikt, wielen om te watertanden en een kont met invloeden van de BMW M2, maar dan volwassener, chapeau! En de aandacht voor details, bronskleurige nieren, logo’s op de voorschermen, de raamlijsten, accenten in de wielen, de remklauwen en dan ook nog de uitlaatsierstukken. Niks geen overdaad, gewoon lekker.

Het is jammer dat de 6-serie het toneel zal verlaten, maar o wat zijn we blij dat de 8-serie die plaats in neemt!

BMW M8 Gran Coupe

BMW M8 Gran Coupe

BMW M8 Gran Coupe

BMW M8 Gran Coupe

BMW M8 Gran Coupe

BMW M8 Gran Coupe

BMW M8 Gran Coupe

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.