Hij kan driften: de Audi R8 RWD

Hij kan driften: de Audi R8 RWD

En hij brengt menig BMW in verlegenheid met die kunstjes.

Dankzij onze collega’s van Autoblog.nl kunnen we jullie trakteren op een naarstig kwispelende Audi R8 RWD. En de aanduiding RWD is er niet zomaar achter gezet, maar zoals je al kunt raden, is deze Audi uitgerust met achterwielaandrijving.

Betekent dit dat deze R8 V10 zonder pardon dwars gaat? Nee, je moet de auto in ESC Sport mode zetten en dan is het tijd voor een stel gecontroleerde powerslides. En getuigen de beelden, moet het genieten zijn om het betere gooi- en smijtwerk uit te voeren met de dikke V10 achter de stoelen.

En dacht je dat dit het ‘pret-gedeelte’ van dit artikel was, ho maar. Deze R8 galoppeert rond met 570 paarden ter beschikking, 550Nm’s aan koppel liggen klaar om je achterhoofd door de hoofdsteun heen te bonjouren bij acceleratie en pas bij 327 kilometer per uur houd de versnelling op.

Launch control blijft een leuke feature en ook deze R8 is ermee uitgerust. Let wel: grote rookwolken danwel strepen op het asfalt zijn inbegrepen dan!

Dan rest ons alleen nog om de prijs op Nederlandse platen met je te delen: €257.500,-. Ter vergelijking, een Huracan Spyder is nog duurder en met een dichte variant van de R8 heb je nooit de lol die je met deze Spyder wel zult hebben!

Bron: Autoblog.nl

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.