Hij is er eindelijk! De McLaren 720S!

Hij is er eindelijk! De McLaren 720S!

McLaren 720S Super Series

I-is.. is het heus? Bestaat de McLaren 720S nu officieel?! Jazeker!

Het nieuws rondom de aanstormende 720S bereikte een dusdanige ‘level of hype’, dat het verrassender was geweest als hij de verloren ideëen-doos in was gedoken. Ontzettend veel nieuwe informatie hebben we daarom niet. Wél hebben we een reeks fraaie, officiële persplaatjes!

Om het toch allemaal nog even vers je brein in te drukken, gaan we de belangrijkste details nog eens na. Het nieuwste lid van de Super Series-sekte, de 720S dus, is tevens ook het krachtigste model. Daar waar de sterkste wagens voorheen een schamele 3,8-liter V8 met zich meesleurden, wordt de 720S voortgestuwd door een 4-liter twin-turbo V8. En in ware stijl van de Super Series, beschikt de 720S over hetzelfde aantal pk’s als de naam al doet vermoeden. Over het koppel valt ook niet te klagen, want het blok perst er met een klein beetje inzet gewoon 770 Nm uit! Accelereren naar 100 km/u gaat in een flits, want in net iets minder dan 3 seconden zit je er al aan. Nog geen 5 seconden later zit je al aan de 200 km/u. Even voor de duidelijkheid: dat betekent dus dat je hiervoor maar 7,8 seconden nodig hebt! Toppen doet ‘ie bij 341 km/u, dus je al zorgen over ‘Vmax’-wedstrijdjes kunnen ook het toilet in.

Dat de 720S een fantastische uiterlijk heeft, ligt niet alleen aan het feit dat de Britten ons een schitterende wagen wilden voorschotelen. Nee, de filosofie voor vrijwel iedere McLaren is dat er tot in het kleinste detail aan de wagens gewerkt moet worden, totdat er weinig ruimte meer is voor verbetering. Vooral op aerodynamisch gebied gaan ze wat dat betreft heel ver. Elk beetje lucht moet zo om de auto gebogen worden, dat karren met een McLaren net zo makkelijk wordt als dingen slopen met een hydraulische pers. Als resultaat van deze denkwijze, is een van de meest toonaangevende aspecten van de 720S die enorme luchtrem. Deze is zó groot, dat de gehele achterzijde als een soort dynamische spoiler fungeert. Om de kracht ervan in cijfers uit te drukken: voor het stukje 200 naar 0 km/u eist de 720S slechts 4,6 seconden, ofwel 117 meter asfalt op.

Wat het mag gaan kosten weten we jammer genoeg nog stééds niet, maar ja, hoeveel langer kan dát nu nog duren?

McLaren 720S Super Series

McLaren 720S Super Series

McLaren 720S Super Series

McLaren 720S Super Series

McLaren 720S Super Series

McLaren 720S Super Series

McLaren 720S Super Series

McLaren 720S Super Series

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.