High tech Nissan GT-R sleutel zou werkelijkheid moeten worden!

High tech Nissan GT-R sleutel zou werkelijkheid moeten worden!

De Nissan GT-R legt de nadruk op snelheid en technologie, dus daar hoort toch een passende sleutel bij?

Wanneer Nissan de GT-R daadwerkelijk gaat vervangen, zou het team wellicht in gesprek willen gaan met Danny Burnside, Creative Director en Designer bij Square Circle Media. Hij bedacht een high tech, slimme sleutel die de bestaande vorm behoudt, maar veel meer functies kent dan enkel en alleen de portieren ontgrendelen.

Binnen de eenvoudige ovale buitenkant is er een touchscreen geplaatst waarmee je kunt swipen tussen meerdere weergaveopties. het basis scherm vertelt je of de GT-R is vergrendeld en of het alarm is ingeschakeld. Het is ook mogelijk om de motor te starten en de temperatuur binnenin te bepalen. De slimme sleutel biedt ook informatie over de GT-R die misschien nog interessanter is. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het resterende brandstofbereik te controleren, het oliepeil te checken en te kijken wanneer de onderhoud nodig heeft.

Er zijn ook drie fysieke knoppen. Het GT-R-logo in het midden vergrendelt de deuren. De enige links is voor het openen van de kofferbak en de rechterknop is voor de claxon.

Voor nu blijft de sleutel nog een mooi staaltje videotechniek, maar wie weet wordt dit wel de toekomst!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.